Uit het paradijs … Met de belofte van de hemel

In het paradijs was de mens verbonden met God. Wandelde hij dagelijks met Hem. Maar toen werd alles anders. We werden het paradijs ‘uitgeschopt’ omdat we dachten gelijk aan God te kunnen worden. Gelukkig was er ook een belofte. Een bestemming in het vooruitzicht: de hemel. Maar het bereiken van de hemel was niet makkelijk. We hadden er iets voor te doen. Ik spreek met opzet over ‘we’ terwijl het verhaal gaat over Adam en Eva. Ook jij en ik hebben een ‘opdracht.’ We noemen dit vaak een ‘roeping.’ Nee, we hoeven de hemel, het eeuwige leven, niet te verdienen. Dit is ons, in Jezus, gegeven. We hebben echter wel wat ‘te doen.’ En wat zijn we vaak op zoek naar onze roeping. Onze opdracht voor ons leven. De vier G’s van de Musketier helpen ons op prioriteiten te stellen. En toch komen en veel mannen in mijn coachpraktijk die vastlopen.

Add a comment Lees meer

Let go of the past, kiss the future!

Afgelopen weekend keken mijn echtgenote en ik vol bewondering en ontroering naar een concert van U2 op de televisie. Het Innocence + Experience Live Concert in Paris! Het concert dat in eerste instantie niet kon doorgaan vanwege de terroristische aanslagen en nu een maand later op grootse wijze alsnog plaatsvond.

Prachtig om te zien hoe de schoonheid van liefde en de creativiteit van de mens het wint van de vernietigende lelijkheid van haat en angst! Indrukwekkend om de Bijbelse woorden uit 1 Johannes 4:18 te horen in een grote zaal vol met enthousiaste mensen. “Ware liefde jaagt de angst weg!” “We choose love over fear! Wij verkiezen liefde boven angst!”
Add a comment Lees meer

Wij zijn niet bang, wij zijn van de Heer!

De laatste week is Europa in de ban van een spook, een onheilspellende demon lijkt onze gedachten, gevoelens en ons gedrag te beheersen. Op de meest onverwachte plekken steekt hij zijn onheilspellende kop op. Soms op een terras, soms in een schouwburg maar veel vaker nog in ons hart. Soms lijkt het dat we het beest aardig onder controle hebben, soms lijkt het dat we hem beheersen maar even later heeft het ons weer flink te pakken. In oude sprookjes was het van belang dat je de naam wist van het monster dat je het leven zuur maakt. Op het moment dat je weet hoe iets heet verliest het direct al een deel van zijn kracht. Wat is de naam van het spook dat door Europa waart? Zijn naam is ANGST! Angst voor het vreemde, angst voor gevaar, angst voor de ander, angst voor onszelf. Een alomvattende angst die de gedachten van vele mensen verduisterd, angst die ons hart kil maakt en angst waardoor mensen zich verharden.

Add a comment Lees meer