Edwin Visscher

Op een gegeven moment accepteerde ik maar de dingen zoals ze gingen. Ik voelde me regelmatig onzeker en lusteloos en nam weinig initiatieven. Ik dacht dat die dingen gewoon bij mijn leven hoorden. In oktober 2012 ik mee geweest met een karakterweekend van de vierde musketier naar de Ardennen. Daar kwam ik er achter dat God toch andere plannen met mij had.

Lees meer

Pieter Bode

Toen ik een jaar of achttien was, ging ik op zoek naar God. Uiteindelijk heb ik bewust voor God gekozen en belijdenis gedaan. Mijn leven daarna kende mooie en minder mooie momenten.

Na een stevige burn-out ben ik in een depressie gezakt. Ik ben nogal pessimistisch van aard, gesloten, besluiteloos en heb teveel verantwoordelijkheidsgevoel. Op een gegeven moment ben ik met de 4de musketier op karakterweekend naar de Ardennen geweest. Daar heb ik me na vele worstelingen totaal overgegeven aan Jezus.

Lees meer

Ard van Harten

Toen ik mij opgaf voor het karakterweekend van de 4e musketier, zat mijn leven op vele punten in de knoop. Mijn huwelijk was het grootste pijnpunt. Ik vond dat we een prima relatie hadden, maar mijn vrouw dacht daar geheel anders over.

Zij wilde al twaalf jaar met mij praten, echt praten. Ik was echter vooral met mijzelf bezig, afkomstig uit een nuchtere familie, waarin vooral niet over gevoelens gepraat werd. Ja, praten deed ik wel, totdat het punt werd bereikt waarop het persoonlijk werd, dan stopte ik. Toen ik ook nog mijn huwelijk in de waagschaal zette, was het dieptepunt bereikt. Ik wilde mijn leven beteren en ons huwelijk redden.

Lees meer

Jan Groothuis

Tijdens een mannendag werd ik erg getriggerd door een uitspraak van één van de sprekers. Hij zei dat iedere man iets nodig heeft in zijn leven waar hij in kan uitblinken. Meestal is dit in zijn baan.

Ik herkende me hier onmiddellijk in, maar ik was in de voorgaande jaren de drive voor mijn werk volledig verloren. Het lukte mij niet meer om voldoening te halen uit mijn dagelijkse werk. Vijf jaar eerder had ik mijn leven aan Jezus gegeven en Hem gevraagd met mijn leven te doen wat Hij wilde. Sindsdien beleefde ik steeds minder plezier aan mijn werk. Ik kreeg steeds meer het verlangen om iets te gaan doen in het Koninkrijk van God. Alleen dat lukte niet en ik liep daar regelmatig helemaal in vast.

Lees meer